Nata Vega Protestosu ve Basın Açıklaması

• Blog
  • 26.11.2017 17:09:00
  • 6544 Okunma

17.11.2017 tarihinde Anadolu Kedisi web sitemizde "AVM'de Sergilenerek Sömürülen Zavallı Hayvanlar" adlı yazımızla Nata Vega AVM'deki sorunu kamuoyuna taşımıştık. Daha sonrasında 19.11.2017 tarihinde Anadolu Kedisi sosyal medya hesaplarımızdan tüm hayvanseverlere ve derneklere Nata Vega'daki sömürünün acilen son bulması için protesto çağrısında bulunmuştuk. Buna istinaden 26.11.2017 pazar günü saat 13:30'da AVM önünde herkese açık ortak bir etkinlik düzenleme kararı aldık. Çağrımıza destek veren ve protestoya katılan başta Ankara Hayvan Özgürlüğü Kolektifi olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz. Umarız en yakın zamanda bu esaret bitecektir, hayvanlar AVM, hayvanat bahçesi, sirk gibi yerlerde sergilenmeyecek, hayvanlar satılmayacaktır. Etik olmayan tüm üretimler ve bu kirli ticaret son bulacaktır.

Eylemden fotoğraflar ve notlar:

Nata Vega AVM girişine asılan "YAŞAM HAKKI AVM'DE SATILAMAZ" pankartı.

Hayvanların köleleştirilmesi üzerinden yapılan "kirli ticarete" izin vermeyeceğiz!

Eyleme Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de destek verdi. Konunun takipçisi olacağını söyledi.

Eylemden toplu bir kare

Basın açıklaması:

Değerli Ankaralılar ve Basın Mensupları

Bugün Nata Vega Alışveriş Merkezi’nde hayvan sergilenmesini protesto etmek amacıyla toplandık. Bu alışveriş merkezi içine Aqua-Vega isimli bir hayvan hapishanesi kurulmuş durumdadır. Serval Kedisi, Karakulak, Flemish Dev Tavşanı, Altın Kafalı Arslan, Tamarin, Dağ Gelinciği, Marmoset, Altuni Sülün, Nil Timsahı, Parma Wallaby gibi birçok kara hayvanı ve yüzlerce deniz canlısı esir edilmekte, yaşam alanlarından tamamen uzak, yapay bir ortamda tutulmaktadır. Bu hayvanlar alışveriş merkezini işleten Nata Holding tarafından oraya daha fazla insan çekebilmek, daha fazla kâr elde etmek için esir edilmiş durumdadır.

Hayvanlar doğada kendine özgü varoluşları olan duygu ve hisleri olan canlılardır fakat meta haline getirilerek satışların artması için kullanılıyorlar. Bu hayvanların yeri doğadır, bir AVM değildir.

Hayvanlar, tıpkı insanlar gibi hissedebilen canlılardır. Yine biz insanlar gibi acıyı hissederler, aşırı sıcaktan ve soğuktan etkilenirler, hapsedilince özgürlüklerini ararlar. Hayvanların yemek, giyim ve eğlence sektörleri ile kozmetik deneylerinde kullanılması hayvanlara büyük acılar vermektedir. Bu nedenle her türlü hayvan sömürüsünü reddediyoruz. Hayvanların sirklerde, hayvanat bahçelerinde akvaryumlarda sergilenmesini, ticari ihtiraslara kurban edilmesini ahlaken sorunlu buluyoruz.

Aqua-Vega’daki hayvan hapishanelerinde esir tutulan hayvanlar, bizlerden yardım bekliyor. Aqua-Vega’daki hayvanların özgür bırakılması yönündeki çağrılar Nata Holding tarafından dikkate alınmamış ve geçiştirilmeye çalışılmıştır. Hayvan esaretinin yasalara uygun olduğunu, her türlü izni aldıklarını belirterek konuyu çarpıtmakta, sömürüyü masum göstermeye çalışmaktadır. Kaldı ki yasalar mutlak ve değişmez hakikatler değildir, zaman ve koşullara göre değişebilmektedir. Mevcut yasalar, hayvanları korumaktan uzaktır. Unutulmamalıdır ki günümüzden sadece iki yüzyıl önce insanların birer eşya gibi alınıp satılması ve köle olarak kullanılması da o zamanın yasalarına uygundu. Bugün ise, hayvanlara yönelik bu tür şiddet ve işkence halen yasaldır. Hayvan esaretinin yasalara uygun olması, hayvanların acılarını azaltmaz, bu acımasız sömürüyü meşru gösteremez. Hayvan sömürüsünün yasal olması, ahlaki olduğu anlamına gelmez.

Şu an yanı başımızda bulunan ve özgürlükleri elinden alınmış sessiz ve masum serval kedileri, gelincikler, timsahlar, balıklar, tavşanlar ve sülünler gibi pek çok hayvan adına Nata Holding’e çağrı yapıyoruz:

Bu zulme derhal son verin!

Aqua-Vega’daki doğal ortamlarında yaşayamayacak hale getirilmiş bütün canlıları, gerekli rehabilitasyon süreçlerinden sonra tabiatlarına döndürün!

Yasalara sığınma kolaycılığından vazgeçin!

Hayvanların sessiz çığlığına ve vicdanınızın sesine kulak verin!

Bu esaret son bulana kadar hayvanlar adına mücadelemizi kesintisiz olarak sürdüreceğimizi siz basın mensuplarına, Ankaralılara ve kamuoyuna bildirmek isteriz.

Saygılarımızla,

Ankara Hayvan Özgürlüğü Kolektifi

AVM'deki Serval kedisi hakkında yazmış olduğumuz detaylı makalemizi okumak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Serval ve Savannah Kedilerinin Acımasız Ticareti

YORUMLAR